Ontwikkeladvies

Ontwikkeladvies – NL leert door!

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid biedt je de gelegenheid om tot 1 maart 2021 gratis een loopbaancheck of ontwikkeladviestraject te doen en om op basis hiervan een persoonlijk actieplan te maken. Je kunt je hiervoor aanmelden tot 1 december 2020. Op 1 december worden nieuwe subsidieaanvragen ingeschreven. Bij de vorige succesvolle ronde waren deze snel op.
Wees er snel bij en neem contact op.

Waarom dit ontwikkeladvies?

Wellicht heb je je al eens afgevraagd wat je volgende stap wordt om je te blijven ontwikkelen en om met plezier aan het werk te blijven…. Nu en op de langere termijn.

Je bent ervaren, werkt met plezier (?), hebt het druk. Ondertussen verandert je werkgever, de samenleving, de arbeidsmarkt en jijzelf. Of doen zich door COVID-19 fundamentele en blijvende veranderingen in je werk voor die vragen om aanpassing en ontwikkeling.
Met het Ontwikkeladvies maak je samen met een ervaren loopbaancoach een pas op de plaats m.b.t. je werk en maak je een concreet actie-en ontwikkelingsplan voor een mogelijke volgende loopbaanstap. Dit kun je zelf in werking zetten, zonder tussenkomst van je organisatie of leidinggevende. Je bent van harte welkom op ons kantoor in het Oude Raadhuis van Oegstgeest. Een combinatie van online en offline is ook mogelijk.

Aanmelden of vragen over het Ontwikkeladvies

Als je je wilt je aanmelden, neem dan contact op met Jan Maarten Wieringa van Wieringa vindt op 06 55811266 of via jm@wieringavindt.nl onder vermelding van Ontwikkeladvies en je naam, email waarop je bereikt wil worden, geboortedatum en je telefoonnummer. Als je besluit om deel te nemen dan regelt Wieringa vindt vervolgens de subsidieaanvraag. Dit alles vóór 1 december 2020. Het Ontwikkeladvies is beschikbaar voor iedereen van 18-66 jaar.
We maken gebruik van een wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten, arbeidsmarktscan en een rapportage daarvan. Met het ontwikkeladvies krijg je zicht op je ambities, je persoonlijkheid en talenten. En op wat voor jou van belang is om te doen om met plezier te blijven werken en een goede positie op, en match met, de interne en externe arbeidsmarkt te behouden. Dit resulteert in een concrete adviezen en praktische tips.
 Telefonisch kennismakings-en intakegesprek en toelichting op het Ontwikkeladvies, de bijbehorende administratieve procedure en subsidieaanvraag;
 Invullen van de vragenlijst;
 Twee gesprekken van plm. 2 uur; rapportage, verkenning van je talenten en kwaliteiten, van ingrediënten van leuk en goed werk, van kansen en mogelijkheden op, en match met, de interne of externe arbeidsmarkt en een actieplan.

Jan Maarten Wieringa is arbeids- en organisatiepsycholoog en een ervaren coach op het
gebied van loopbaanontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Zijn werkwijze is gebaseerd
op de positieve psychologie, uitgaand van ieders mogelijkheden en het versterken van
talent, respectvol en kundig. Hij heeft in de afgelopen jaren vele ontwikkelgesprekken
gevoerd met diverse mensen in profit- en non profitorganisaties. De gesprekken zijn
vertrouwelijk en persoonlijk van aard. Wieringa vindt werkt volgens de ethische code van
het NIP en is lid van NOLOC. De gesprekken worden gewaardeerd als plezierig,
laagdrempelig en praktisch. Het resultaat van de gesprekken is gericht op ontwikkeling, een
concreet actieplan en motivatie om er mee aan de slag te gaan.