Werving & Search

Wieringa vindt zet een scherp profiel neer van uw ‘ideale kandidaat’, op basis van een functie- en bedrijfsprofiel dat na de intake met uw organisatie wordt opgesteld. De ideale kandidaat voldoet aan de eisen (opleiding, werkervaring) en past ook in uw bedrijfscultuur. Bij werving stippelt Wieringa vindt een zoekstrategie uit die een kwalitatief goede respons oplevert, zonder teveel of matig geschikte belangstellenden aan te trekken. De juiste technieken, instrumenten en media kiezen is een vak apart.

Mediasearch. Een goede advertentie scheelt tijd en moeite – ook van u. Te weinig goede respondenten maken immers extra werving noodzakelijk, terwijl een overmaat aan redelijk geschikte kandidaten het selectietraject bewerkelijk maakt. Een advertentie van Wieringa vindt kent een helder, beproefd stramien. Of het nu een dagbladadvertentie wordt, e-recruiting of een combinatie. Wieringa vindt heeft contacten met toonaangevende media voor personeelswerving, en weet wat werkt.

Naast mediasearch hanteert Wieringa de directe kandidaat-benadering. Neem de werving voor een zeer specifieke functie: goede kans dat Wieringa met 15 jaar werving&selectie-ervaring in zijn netwerk die ‘witte raaf’ voor u weet te traceren. Bij direct search hoeft de gezochte persoon niet zoekende te zijn. Deze mogelijk voordelige en soms complicerende factor speelt bij mediasearch minder.

Veelal presenteert Wieringa vindt minimaal drie geschikte kandidaten, mede geselecteerd op hun fit met de cultuur in uw organisatie. Hierna voeren u en uw collega’s gesprekken met geselecteerde kandidaten; Wieringa vindt ontfermt zich zonodig over het afwijzingstraject. Opdrachtgevers vragen Wieringa soms om als begeleider bij de gesprekken aanwezig te zijn.